Želite spremeniti videz zunanjega prostora?

SavaDECK wood line ustvarja toplino in masiven videz ladijske palube.

Sposobnost izdelave na različnih vrstah podlag

Spremljajoči material SavaDECK omogoča hitro in enostavno montažo na beton, gramoz, tolčenec, pa tudi na podlago iz zemlje.

Uporablja se na grobem terenu

SavaDECK wood line talne obloge so namenjene oblaganju stopnic ter za izdelavo podest in kaskad. S prilagajanjem podkonstrukcije je lahko platforma iz talnih desk enostavno in hitro nameščena na poševnem terenu.

Obogatite teraso

Zunanje talne obloge se preprosto položijo čez ploščice, tiskani beton, behaton ipd. Lahko se namestijo preko hidroizolacije.

Talne deske za bazene

Protizdrsni vzorec omogoča nemoteno in varno uporabo, ko je na površini profila voda. Profili SavaDECK wood line so narejeni iz lesene masive, predstavljajo naravni izolator, tako da lahko z bosim stopalom hodite tudi v najbolj vročih poletnih dneh. 

Talne deske za splave in marine

Zaradi zelo goste strukture letnic kot tudi visokem procentu smole predstavlja sibirski macesen s toplim in masivnim videzom izjemno dolgotrajno rešitev. Z rednim vzdrževanjem lahko traja desetletja, zato ni naključje, da je dobil okrasni pridevek “večno drevo”.

Talne deske za splave in marine

Zaradi zelo goste strukture letnic kot tudi visokem procentu smole predstavlja sibirski macesen s toplim in masivnim videzom izjemno dolgotrajno rešitev. Z rednim vzdrževanjem lahko traja desetletja, zato ni naključje, da je dobil okrasni pridevek “večno drevo”.

Sibirski macesen

Vrsta drevesa, ki prihaja iz osrčja Sibirije. To je listopadni iglavec, ki pozimi odvrže iglice zaradi izjemno nizkih temperatur, ki segajo do -80  °C. Zaradi izjemno ostrega podnebja ima počasno rast, zato traja približno 400 let, da doseže zrelost drevesa. Odlikuje ga svetla barva, specifična gostota 650 kg/m3, kompaktna struktura, strnjene letnice, visok odstotek smole in bistveno manj celuloznega tkiva kot drugi iglavci. Zaradi kombinacije naravnih značilnosti in geografskega porekla je sibirski macesen ena najbolj iskanih in najbolj trpežnih vrst lesa, namenjenih zunanji uporabi.

Večno drevo

Veliko je povedano o vzdržljivosti in dolgotrajnosti sibirskega macesna. Verjetno je eno najbolj znanih zgodovinskih dejstev, po katerem je bil ta iglavec poimenovan »večno drevo«, povezano z gradnjo srednjeveškega mesteca ob ustju reke Brente v Beneško laguno. Hlode macesna so bile vlečene iz Sibirije desetletja in so polagane globoko v mulj, dokler niso nastali temelji, na katerih danes stojijo Benetke.

Terasna deska SavaDECK

Z masivnimi profili talnih desk smo zasnovali model namenjen skritem pritrdilnem sistemu. Platforma iz iz talnih desk dobi eleganten in minimalističen videz brez vidnih priključnih pritrdilnih elementov.

Toniranje in zaščita

SavaDECK Wood line za toniranje in zaščito priporoča hibridna olja in lazurne premaze. Široka barvna paleta bo poudarila edinstveno strukturo tega iglavca.

Lesene talne deske

Poglejte kompletno ponudbo lesenih talnih desk.